Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

A GYANTÁZÁS FÁJDALMAS? NEM, HA JÓL CSINÁLOD!

A szőrtelenítés folyamatosan okoz fejtörést a nőknek és a férfiaknak egyaránt.

Nyilvánvalóan mindenki szeretne tartós eredményt elérni, ugyanakkor a fájdalommentesség is fontos szempont. A gyantázás éppen ezért sokaknál kiesik a szőrtelenítési palettáról, hiszen az köztudottan fáj, hiába tart hosszan a hatása. Legalábbis legtöbben így tudják, de vannak azért megoldások, amik segítenek abban, hogy ez ne így legyen! Lássuk őket! 

Az emberek zöme rosszul gyantáz - Te hogyan csinálod?

Azt gondolhatnád, hogy a gyantázást nem igazán lehet elrontani, pedig a próbálkozók nagy része azért szerez fájdalmas élményeket, mert egyszerűen nem megfelelően csinálja és nem minőségi gyantát használ. Azt hiszik, csak úgy neki lehet fogni, holott a művelet igényel némi előkészítést - minél alaposabb vagy, annál szebb lesz az eredmény és annál kevésbé fog fájni.

Ilyen például az érintett terület alapos tisztítása bőrradírral, hogy az elhalt hámsejtek ne akadályozzák a gyanta tapadását. Ha ugyanis az nem tapad meg rendesen, ahelyett, hogy kihúzná a szőrszálakat, eltépi őket - na, ez például nagyon fájdalmas. Ráadásul az eredmény sem éppen magáért beszél. Illetve fontos az is, hogy a bőröd teljesen száraz legyen.

A bőrt a lehető legjobban feszítsd ki, mikor felkened a gyantát! A szőrnövekedéssel megegyező irányban kell felvinni, letépni viszont ellenkezőleg kell. És ha már letépés: egyetlen gyors, határozott mozdulattal tedd, mert ha apránként, óvatosan próbálod leszedni, jobban fáj, ráadásul a szőr fele is fent maradhat. A több gyanta nem jelent alaposabb szőrtelenítést, csak pazarlást, így ezt nyugodtan felejtsd el, elég egy réteg.

Nem mindegy, mit használsz!

Térjünk picit vissza a minőségi gyantára: nem mindegy, hogy milyen gyantát használsz, ugyanis vannak nagyon silány fajták is, amikkel sosem fogsz igazán szép és tartós eredményt elérni. Válassz színvonalas alapanyagot, ezzel már rengeteget tettél annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb fájdalommal érd el a kívánt eredményt. Ha a gyanta jól ragad és hatékonyan tudja kihúzni a szőrszálakat, már félig biztosan nyert ügyed van - a többit pedig leírtuk!

Ha úgy döntöttél, hogy belevágnál a fájdalommentes gyantázásba, szerezz be mindent könnyedén, ami az induláshoz szükséges - a Starpil Wax a segítségedre lesz!