Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

AZ OTTHONI GYANTÁZÁS 10+1 ELŐNYE

Valószínűleg már sokat hallottál és tapasztaltál a gyantázásról. Nos, mi most azért vagyunk itt, hogy dicsérjük, mint az egyik legjobb szőrtelenítési módszert, mert valóban az! Attól eltekintve, hogy csakugyan az átlagosnál kicsit fájdalmasabb eljárás, a gyantázás sok csodálatos előnnyel is jár, amikhez egy otthoni metódusnál még az is társul, hogy nem kell kitenned szemlére senki elé a szőrös testrészeidet, ami azért valljuk be, nem kis extra. Amit viszont mindannyian tudunk: érdemes elviselni egy kis esőt, ha látni szeretnénk egy szivárványt, ugye?

Ez vezéreljen, meg az alábbi 10+1 tény, amit gondolkodás nélkül sorolunk az otthongyantázás előnyei közé.

1. Időt és pénzt takaríthatsz meg vele, nem beszélve arról, hogy tényleg akkor csinálod, amikor akarod.

2. Jóval hosszabb ideig garantált a sima, szőrtelen bőrfelszín, hiszen a szőrszálat gyökerestől távolítod el, nem csupán elvágod a bőr felszínén, így van egy plusz időtartamod a tüsző megújulásától kezdve a szőrszál bőrfelületig terjedéséig, ami jót tesz a bőrödnek, a lelkednek és a pénztárcádnak is.

3. A szőrszálaid fokozatosan egyre finomabbak és ritkábbak lesznek, a gyantázásnak köszönhetően a szőrszálak elvékonyodnak, így időről időre egyre kevesebb szállal kell számolnod.

4. A bőröd kevésbé lesz hajlamos a gyulladásra. Tudtad, hogy az állandóan ismételt borotválkozás krónikus bőrgyulladáshoz vezethet? A borotva súrlódása utat enged a gyulladásnak és a bőr elszíneződésének. Utóbbi azért fordul elő, mert a bőr az ilyen gyulladásos folyamatokra úgy reagál, hogy vastagabb lesz, így a melanociták, vagyis a bőr pigmentképző sejtjei aktívabbá válnak.

5. Ritkábban kell számolnod a szúrósság frusztrációjával. A szőrszálak visszanövésekor nincsen kellemetlen, égő, viszkető érzés.

6. Elkerülheted a borotválkozás által okozott vágások kockázatát.

7. Kevesebb az esély a benőtt szőrszálakra, bár tény, hogy ehhez megfelelő gyantázási technikát kell alkalmaznod, de legalább önmagadban biztos lehetsz: a húzásnak gyorsnak kell lennie és a bőrt mindig feszesen kell tartani az eljárás során. Megfelelő elő-, és utóápolás betartásával a szőrtüsző gyulladásnak búcsút inthetsz.

8. Rengeteg otthoni gyantázó termék közül válogathatsz, kezdve a professzionális gyantamelegítő gépektől a gyantapatronokon át a komplett gyantaszettekig, így tökélyre fejlesztheted a házi készleteidet.

9. Minőségi énidőt tölthetsz magaddal, ami közben hallgathatod kedvenc zenéidet, vagy csak elmerülhetsz a saját gondolataid tengerében.

10. A viasz felvitelével és lehúzásával a bőr külső rétegét, az esetleges elhalt hámsejteket is eltávolítod a viasz mellett. Ezáltal a bőr hámlik, így javul az állaga. Ki ne értékelné ezt a hozzáadott értéket?

+1. Ha úgy döntöttél, hogy belevágnál a gyantázásba, szerezz be mindent könnyedén, ami az induláshoz szükséges – a Starpil Wax a segítségedre lesz!